Τραπεζάκια στην Ακρόπολη με τις ευλογίες της Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα!!!

22.2.08

Το είδαμε κι αυτό! Την ώρα που προωθούμε την εκστρατεία υπέρ της επιστροφής των ελγινείων στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, συζητάμε σοβαρά την τοποθέτηση καθισμάτων πάνω στον ιερό βράχο. Εκεί δηλαδή όπου βρίσκονταν οι Καρυάτιδες ενδέχεται να σερβίρεται καφεδάκι στους τουρίστες!

Και μάλιστα με τις ευλογίες της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού. Το θέμα τέθηκε χτες προς συζήτηση στο πλαίσιο των προτάσεων που ερευνά το επιστημονικό όργανο του υπουργείου Πολιτισμού, το Συμβούλιο Μουσείων, όταν εξετάστηκε, ύστερα από πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος ο έφορος της Ακροπόλεως (;) ο κ. Αλέκος Μάντης, η μελλοντική χρήση του παλαιού Μουσείου της Ακρόπολης.

Για την ακρίβεια, το κτίσμα που φιλοξένησε τα περίφημα γλυπτά της Ακρόπολης κινδυνεύει άμεσα να μετατραπεί σε καφετέρια, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει, όπως υποστήριξαν κάποιοι, στο προαύλιο του μουσείου. Η δικαιολογία απλή: ότι μπορεί κάποιος από τους τουρίστες να χρειαστεί ένα μπουκαλάκι νερό, τη στιγμή που είναι γνωστό τοις πάσι ότι λειτουργεί αναψυκτήριο ακριβώς στην είσοδο του ιερού βράχου...εδώ

Πηγή : www.protothema.gr