Η Ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και η «αναγνώριση» ως «Μακεδονία» των Σκοπίων Αρχή Αναταραχών στην Περιοχή

15.4.08

Του Παναγιώτη Μιχαλακάκου*

Προέδρου της Β.Ε.Φ. και Εκδότη του περιοδικού «Συνεργασία των Λαών»

Αυτά που συμβαίνουν στα Βαλκάνια τα τελευταία 15 χρόνια με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τελευταία με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, δεν εξυπηρετούν ούτε τα συμφέροντα των λαών, ούτε την Δημοκρατία όπως ισχυρίζεται ο ανιστόρητος και αγεωγράφητος αυτοκράτορας Μπους με την «εξαγωγή Δημοκρατίας», αλλά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ισχυρών του πλανήτη μας.

Η ανεξαρτητοοίηση του Κοσόβου

Η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ως ανεξάρτητο κράτος σύμφωνα με το «σχέδιο του Αχτισάαρι» δεν είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Δεν ήταν απρόβλεπτη αυτή η εξέλιξη, την περιμέναμε, ήταν η υπόσχεση που δώσανε το 1998, οι ΗΠΑ στο συνδικάτο του εγκλήματος του Κοσσυφοπεδίου.

Είναι εκτέλεση εντολής των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν είναι απόφαση του ΟΗΕ τον οποίον ο αυτοκράτορας Μπους και δυστυχώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση, τον γράφουν στο παλιά τους παπούτσια και εφαρμόζουν το σχέδιο «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη».

Αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, και κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια στο πλανήτη μας.

Κίνδυνος να επεκταθούν παρόμοιες λύσεις από τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και στη Κύπρο κλπ.

Διαμαρτύρεται Ευρωπαϊκή Ένωση, όργανο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, γιατί η Ρωσία διαφωνεί με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.

Στο παιχνίδι και ο «κομμουνιστής» ο Μάσιμο ντ' Αλέμα Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας του "μεγάλου" Μπρόντι.

Eίχε δηλώσει ότι έπρεπε να πάει μια ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Μόσχα για να πουν στον Πούτιν, ότι το βέτο της Ρωσίας σε απόφαση του ΟΗΕ για το Κόσοβο, θα θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις Ρωσίας - Ε.Ε.

Αυτός το πάει πολύ μακριά και μη ξεχνάμε ότι έδιωξε τον Οτσαλάν από την Ιταλία τότε που ήταν Πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Τα ίδια για το Κόσοβο και ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας ο μέγας Κουσνέρ. Αυτός «προσπάθησε» να πείσει τους Σέρβους να δώσουν το Κόσοβο "για την Μεγάλη Αλβανία".

Να δώσουν την γη των προγόνων τους.

Δεν έγιναν διαπραγματεύσεις με τους Σέρβους, όπως προβλεπόταν, αλλά εκτόξευαν απειλές σε βάρος των Σέρβων, για να υποκύψουν…

Η πράξη λοιπόν της αναγνώρισης της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου από την Ελλάδα, αν τελικά γίνει, αποτελεί κίνδυνο για την χώρα μας, πιστεύω όμως ότι σώφρονες και έντιμοι πολιτικοί θα υπάρχουν σε αυτή την χώρα.

Ακόμη πιστεύω ότι κατά τον Μεγάλο Εθνάρχη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, μια τέτοια πράξη θα την χαρακτήριζε ατιμία εκ μέρους της Ελλάδας.

Αν ανατρέξουμε στις αρχές του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, θα πληροφορηθούμε ότι όταν ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Κουάτ με το συνάδελφό του Σίλασσυ της Αυστροουγγαρίας προσπαθούσαν να πείσουν το τότε Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, να επιτεθεί κατά της Σερβίας, ο Μεγάλος Εθνάρχης ( άξιο τέκνο της Κρήτης ) του απάντησε :

"Μας συνιστάτε να προδώσουμε, κύριε πρεσβευτά Κουάτ, την συμμαχία μας με την Σερβίαν, να επιτεθώμεν κατ' αυτής και να συμμετάσχωμεν εις τον διαμελισμόν της.

’Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ μικρόν κράτος για να κάμει τόσο μεγάλην ατιμίαν»

Σε ένα Δημοψήφισμα για την αναγνώριση ή μη του Κοσσυφοπεδίου, η απάντηση του λαού θα είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Χρειάζεται ένα τέλος στη μυστική διπλωματία. και στην ανικανότητα των λειτουργών της.

Ο διπλωμάτης που χειρίζεται σοβαρά θέματα για την πατρίδα του, πρέπει να πιστεύει στο δίκιο της χώρας του και να μη έχει ευλύγιστη μέση.

Πολλά λέγονται στον ΟΗΕ και στην Γερμανία για το ρεγάλο που δόθηκε για το σχέδιο ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου … για το συνδικάτο του εγκλήματος του Κοσόβου, που ηγείται με τις ευλογίες των ισχυρών και για τις σχέσεις του συνδικάτου με την Αλ Κάϊντα ….


Ο αυτοκράτορας Μπους, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση καθημερινά στέλνουν μηνύματα για Δημοκρατία, Ελευθερία, Ανθρώπινα Δικαιώματα, για ευημερία των λαών κλπ.

Αλήθεια ποιοι είναι ΑΥΤΟΙ ;

ΕΙΝΑΙ, οι αποικιοκράτες της Ευρώπης που έκαναν δύο παγκόσμιους πολέμους με τις τραγικές για την ανθρωπότητα συνέπειες.

Οι ΗΠΑ με τις δικτατορίες που έκαναν στην Λατινική, Νότια Αμερική και στην Ελλάδα.

ΕΙΝΑΙ αυτοί που γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια τον ΟΗΕ, βομβάρδιζαν καθημερινά επί 78 ημέρες –από την 24η Μαρτίου έως την 10η Ιουνίου 1999- την Γιουγκοσλαβία και καθιέρωσαν τον όρο «παράπλευρες απώλειες».

5 χρόνια πέρασαν από την εισβολή στο Ιράκ, για να θέσουν υπό τον έλεγχο τους την περιοχή και τα πετρέλαια, με το πρόσχημα ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν ετοίμαζε Χημικά όπλα και εκπαίδευε τρομοκράτες-μέλη της Αλ Κάϊντα στη χρήση χημικών όπλων.

Τώρα αυτοί οι Μύθοι του αυτοκράτορα Μπους κατέρρευσαν, αλλά η εισβολή έγινε με τραγικές συνέπειες για τον λαό του Ιράκ.

Με τις ευλογίες ΑΥΤΩΝ εισέβαλε το Ισραήλ στο Λίβανο, και για πρώτη φορά οι σιδηρόφρακτες δυνάμεις τους δέχτηκαν την ήττα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στη Παλαιστίνη καθημερινά καταπατούν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα εξοντώνοντας μικρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται για να αποκτήσουν ελεύθερο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος κάτι που το δικαιούνται, άλλωστε αυτή η περιοχή, ολόκληρης της Παλαιστίνης, ήταν δική τους και ΑΥΤΟΙ την παρέδωσαν στους Ισραηλινούς.

Αλήθεια ΑΥΤΟΙ δεν έχουν καταλάβει ότι οι Λαοί άρχισαν να ξυπνούν, ότι κάθε ημέρα τους συγκρίνουν με τον Χίτλερ και διαπιστώνουν ότι δεν διαφέρουν από αυτόν ή ίσως, είναι και χειρότεροι και πιο επικίνδυνοι ;

Κάποιοι λένε, ότι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος όπως υπήρχε πριν από την κατάρρευση της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης.

Αλήθεια δεν είναι, όταν υπήρχε το αντίπαλο δέος, αυτοί ή οι περισσότεροι από αυτούς, το πολεμούσαν ;

Είναι γεγονός ότι από τότε που ανέλαβε ο Πούτιν στη Ρωσία κάτι άρχισε να αλλάζει.

Είναι η μόνη χώρα που αντιδρά στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και γι’ αυτό διαμαρτύρεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων αξίζει να επαναλάβω ακόμη μια φορά την δήλωση του Ορθόδοξου Σέρβου Πατριάρχη, του Ελληνομαθέστατου κ.κ. Παύλου στην Αθήνα το 1992 :

«Η χρήση του ονόματος Μακεδονία από τους Σκοπιανούς είναι παράλογη, τεχνητή και κλοπιμαία. Η Μακεδονία δεν είναι δυνατόν να είναι διεθνική, το όνομα της, η ιστορία της, ο πολιτισμός της ανήκουν μόνο στην Ελλάδα.

Αυτή είναι η θέση των Σέρβων, που μόνο τώρα μπορεί να διατυπωθεί ελεύθερα».

ΝΙΜΙΤΣ

Ως για τον «διαμεσολαβητή του ΟΗΕ» κ. Νίμιτς, να μη ξεχνάμε ότι δήλωσε ότι «δεν τρέφει καμιά εκτίμηση για τον Μέγα Αλέξανδρο …» η απάντηση μας είναι ότι ως διαμεσολαβητής με σκοπό να συμβάλει στην επίλυση ενός προβλήματος που έχει σχέση με την ειρηνική συνύπαρξη γειτονικών κρατών είναι ακατάλληλος.

Ο αθεόφοβος, δεν του είπε κανείς, πριν λαλήσει, πριν μας προσβάλει σαν λαό, ότι «λαός χωρίς ιστορική μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον»

Μετά από όλα αυτά είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να παλέψει και να αντισταθεί με κάθε τρόπο για να σταματήσει η όποια παραχάραξη της ιστορίας μας.

Αλήθεια οι διαπραγματεύσεις γίνονται παρουσία Αμερικανού εκπροσώπου ;

Οι ΗΠΑ θα δεχτούν οποιαδήποτε ονομασία συμφωνηθεί, ενώ γνωρίζουμε ότι αυτοί καθοδηγούν τα Σκόπια ;

Άλλωστε και ο κ. Νίμιτς υπάλληλος τους είναι ..

Αν στη χώρα μας υπήρχε ευαισθησία και «έλειπε το εγώ τα ξέρω όλα» και η λογική όλα κάτω από το τραπέζι, φυσικό θα ήταν να κληθεί ό λαός με ένα Δημοψήφισμα για να πει την γνώμη του, με σιγουριά η συντριπτική πλειοψηφία θα έλεγε : Ούτε διπλή ονομασία, ούτε σύνθετη και τέλος στις συζητήσεις με τον Νίμιτς και στους αναξιόπιστους Σκοπιανούς.

Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη «Τέλος στην προδοσία και την ασχήμια!» είναι η απάντηση στα σκοτεινά παιχνίδια των ισχυρών αλλά και στους ευρωπαίους υπηρέτες τους.

Τέλος πιστεύω ότι η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να υποστηρίζει και να αγωνίζεται, με κάθε τρόπο για την κληρονομιά του λαού μας και για τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, το απαραβίαστο των συνόρων που γρήγορα το ξεχάσαμε, και για την υπεράσπιση της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών.

Πιστεύω ότι η αλήθεια, το δίκαιο και η θέληση των Λαών για ειρήνη, φιλία και συνεργασία κάποτε θα υπερισχύσουν.

* Εισήγηση στην Ημερίδα με θέμα:. «Η Ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και η αναγνώριση των Σκοπίων Αρχή Αναταραχών στην Περιοχή» που πραγματοποιήθηκε Την Τετάρτη 26 Μάρτη 2008 από την Βαλκανική Ένωση Φιλίας.