Στο... κόκκινο η υγεία της Μαρίας Μαργαρίτη

25.5.08

Η απεργία πείνας «λύγισε» τον ταλαιπωρημένο οργανισμό της Μαρίας Μαργαρίτη. Είκοσι ημέρες μετά τον... ανένδοτο αγώνα που έχει κηρύξει μέσω της καθιστικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί έξω από τον Αρειο Πάγο, διαμαρτυρόμενη για την άδικη -όπως τη χαρακτηρίζει- αποπομπή από το δικαστικό σώμα, η πρώην εφέτης μεταφέρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Εκεί υπεβλήθη σε αιματολογικές εξετάσεις με τους θεράποντες ιατρούς να επισημαίνουν ότι η υγεία της έχει φθάσει σε οριακό σημείο από την ασιτία. Ηταν λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι της Πέμπτης όταν η πρώην ανώτατη λειτουργός της Θέμιδος παρουσίασε σημάδια αδιαθεσίας και κομμάρες, απόρροια της πολυήμερης διατροφής της μόνο με νερό και χυμούς.

Αμέσως η δικηγόρος της Μαρία Σπυράκη ειδοποίησε τον αστυνομικό-φρουρό του Αρείου Πάγου, ο οποίος με τη σειρά του κάλεσε το ΕΚΑΒ. Λίγη ώρα αργότερα η Μαρία Μαργαρίτη μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Οι γιατροί διέγνωσαν χαμηλά επίπεδα σιδήρου και αιματοκρίτη και αποπειράθηκαν να της βάλουν ορό, βρίσκοντας όμως τη σθεναρή αντίσταση της πρώην δικαστού. Τελικά της χορήγησαν αντιβίωση και βιταμίνες προσπαθώντας να τονώσουν λίγο τον εξασθενημένο οργανισμό της, ενώ της συνέστησαν να παραμείνει εκεί το βράδυ για νοσηλεία, κάτι που τελικά έγινε.

Ωστόσο η Μαρία Μαργαρίτη φέρεται διατεθειμένη να συνεχίσει μέχρι τέλους την απεργία πείνας, καθώς όπως διεμήνυσε μέσω της δικηγόρου της «θα συνεχίσει τη διαμαρτυρία της αγνοώντας οποιοδήποτε κόστος».

H πρώην εφέτης είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη μετά τις απίστευτες αποκαλύψεις της το 2004 στις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για κύκλωμα διαφθοράς στη δικαιοσύνη στο οποίο συμμετείχαν πολιτικοί, δικαστές, αστυνομικοί και δήμαρχοι, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου από όπου απομακρύνθηκε κακήν κακώς.

Aπό την εφημερίδα Espresso