Τα είπε όλα...

22.11.08


Απολαύστε την εκπληκτική πένα της Έλενας Ακρίτα , από τα ΝΕΑ :

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ το κάνω θέμα, αλλά έχω την αίσθηση πως δεν έχουμε δει ακόμα τους συγγενείς τρίτου βαθμού του κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη. Πέμπτα ξαδέλφια, κουμπάροι, μπατζανάκηδες, όλους αυτούς δεν τους έχουμε εμπεδώσει. Υπάρχουν κενά στις εγκυκλοπαιδικές μου γνώσεις, εξ ου και θίγω το καυτό αυτό ζήτημα. Για να ληφθούν μέτρα εκτάκτου ανάγκης! Έως τώρα έχουμε διαμορφώσει σφαιρικότατη άποψη μόνο για τους εξής:

1.Άδωνις Γεωργιάδης. Τον γνωρίσαμε από τα δελτία ειδήσεων και θαυμάσαμε τις φωνητικές του δυνατότητες. Μιλάμε για ΤΑ ντεσιμπέλ! Όταν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ θύμωνε (και θύμωνε ΠΑΝΤΑ και με τα ΠΑΝΤΑ), δεν έμενε τζάμι στη θέση του! Με κοίταζε τόσο αγριεμένος που μ΄ έκανε να νιώθω ένα ωστικό κύμα ενοχών. Επειδή οι απόψεις μας, όσο να πεις, μια παρεκκλισούλα την έχουν, αυτό που εισέπραττα ήταν μονίμως ότι δεν είμαι τόσο καλή Ελληνίδα. Μη σου πω δεν είμαι καν Ελληνίδα. Πάντως, νέος, ευειδής και βασιλικότερος του κ. Καρατζαφέρη, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έλεγε ποτέ το ηρωικό ΟΧΙ σε ουδεμία τηλεοπτική πρόσκληση. Από το χάραμα μέχρι τη μαύρη νύχτα τον έτρωγε το αγιάζι στα παράθυρα. Πότε έτρωγε, πότε κοιμόταν, πότε εξασκούσε το βουλευτικό του λειτούργημα, ο Θεός κι η ψυχή του! Κι ενώ όλοι νομίζαμε ότι ουδείς Έλλην μπορούσε να φωνάζει πιο δυνατά, ακριβώς τότε ήρθε ο...

2.Λεωνίδας Γεωργιάδης. Αν ο Άδωνις σπάει παράθυρα, ο Λεωνίδας σπάει τζαμαρίες! Και είναι μονίμως θυμωμένος. Πολύ θυμωμένος. Κάποιος του πείραξε την πατρίδα ΤΟΥ. Που προφανώς είναι μόνο δική του- άντε και του αδελφού του. Στα υπόλοιπα 11.000.000 Έλληνες λόγος δεν πέφτει. Μόνο οι δυο τους έχουν πάρει εργολαβία το έθνος! Τους το άφησαν οι γονείς τους εξ αδιαιρέτου κι εμείς ούτε απ΄ έξω δεν επιτρέπεται να περνάμε.

3.Ευγενία Μανωλίδου. Σύντροφος του Άδωνι. Διάσημη μουσικός, την οποία δεν γνώριζε σχεδόν κανένας. Η κυρία Μανωλίδου θεώρησε ότι το πλέον κατάλληλο όχημα για να αναδείξει το μουσικό της τάλαντον, ήταν η παρουσίαση ενός τηλεπαιχνιδιού. Εκεί ο παίκτης ανταμείβεται μόνο εάν ομολογήσει εις το φιλοθέαμον ότι έχει φορέσει γυναικεία εσώρουχα ή ότι κλέβει τη μάνα του. Η κοπέλα ότι έχει πάει με πεντέξι κυρίους σε μια μέρα ή ότι το έχει κάνει στην τουαλέτα. Στη σεμνή τελετή παρίσταται και η υπερήφανη μητέρα, η οποία χειροκροτεί ενθουσιωδώς το βλαστάρι της, επειδή είναι κλέφτης ή ελαφροτάτων ηθών. Κι όσο πιο εξώλης και προώλης το βλαστάρι, τόσο πιο πολλά χρήματα κερδίζει. (Μην σχολιάσετε, παρακαλώ το κλασικό «για να τα ξέρεις όλα αυτά, σημαίνει ότι το είδες!» Φυσικά, φυσικότατα και το είδα. Δεν θα έγραφα ποτέ για κάτι το οποίο δεν έχω δει.) Να συμπληρώσω εδώ, ότι η κυρία Μανωλίδου έχει 3 παιδάκια: Τα οποία δεν τα αφήνει να βλέπουν το παιχνίδι και τα βάζει για ύπνο. Οπότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

4. Σύζυγος κυρίας Μανωλίδου. Διαζύγιο από τα αξέχαστα! Δεν είναι μόνο ότι γίνεται το έλα να δεις. Είναι ότι γίνεται και σε ζωντανή σύνδεση με την Ευελπίδων. Οι δύο καλλιτέχνες, ο ζωγράφος και η μουσικός, ξεκατινιάζονται τάχαμ΄ δήθεν κομψά, ενώ οι δικηγόροι τους εκτοξεύουν κατηγορίες. Ποιος πληρώνει, ποιος δεν πληρώνει, τι ακριβώς γίνεται δεν κατάλαβα. Κι όσα κατάλαβα, μου φτάνουν και μου περισσεύουν. (Να υποθέσει κανείς ότι τα 3 παιδάκια τους τα βάζουν για ύπνο και δεν τα αφήνουν να βλέπουν το διαζύγιο;)

5.Γιώργος Καρατζαφέρης. Εις τας παρυφάς της οικογενείας. Έξυπνος, ετοιμόλογος, εδώ μοιάζει να τα βρίσκει μπαστούνια, καθώς προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ναι, μεν, αλλά... Ίσως, μπορεί, ενδέχεται... Δύσκολη ισορροπία. Μη σου πω, ακατόρθωτη. Δεν μαζεύεται όοοοολο αυτό, απ΄ όπου και να το πιάσεις!

Κι ακριβώς επειδή δεν μαζεύεται- από το πρωί μέχρι το βράδυ- βλέπουμε δηλώσεις του ζεύγους, συνεντεύξεις του ζεύγους, φωτογραφίσεις του ζεύγους μες στη χλίδα και την παγιέτα: Ωραία! Έκτακτα! Σε καιρούς χαλεπούς, κύριε βουλευτά, εσείς και η κυρία σας ποζάρετε με σμόκιν και τουαλέτες. Και μετά θα βγείτε να πείτε- τι; Ότι ο κόσμος πεινάει και φταίει η κυβέρνηση; Διότι ναι μεν η κυβέρνηση φταίει - αλλά εσάς σας παίρνει να το πείτε; Σας παίρνει- όταν η γκλαμουριά ξεχειλίζει από τα μπατζάκια σας;

Εν κατακλείδι: Στην περίπτωση του κ. Γεωργιάδη δεν ισχύει το «μη κρίνετε ίνα μη κριθήτε». Διότι όταν είσαι πολιτικό πρόσωπο, κρίνεσαι. Και- ενδεχομένως- κατακρίνεσαι! Μπορώ να κατανοήσω μέχρις ενός σημείου τον εθισμό στη δημοσιότητα. Αλλά εσείς κύριε Γεωργιάδη, λαλίστατος και με κοτζάμ βιβλιοπωλείο, θα έπρεπε να το γνωρίζετε: Στην ελληνική γλώσσα υπάρχει και μια υπέροχη, μια θεϊκή λέξη που μάλλον σας είναι άγνωστη: «Όριο» Ο ρισμός: «σύνορο. Η ανώτερη και η κατώτερη επιτρεπτή τιμή. Φραγμός»! Τα σέβη μου!