Ξε-παραιτήθηκε και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ...

11.12.08


Δεν επιμένει στην παραίτησή του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρ.Κίττας, μετά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια, που τού ζήτησε να παραμείνει στη θέση του. Ωστόσο, ο κ. Κίττας επιμένει στην ανάγκη άμεσης λύσης των προβλημάτων της Παιδείας.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Κίττας επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τον κάλεσε να μην παραιτηθεί.

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε στον πρύτανη του Ιδρύματος, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν σε κτίρια του Πανεπιστημίου, ότι δεν πρέπει να επιμείνει στην απόφασή του, καθώς η Παιδεία δεν αντέχει αυτή τη στιγμή να χάνει σε κρίσιμες θέσεις ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στο να ανακτηθεί η χαμένη της ισορροπία.

Κατόπιν της παρέμβασης αυτής, ο κ. Κίττας δήλωσε ότι θα παραμείνει στη θέση του.

Παράλληλα, επανέλαβε την έκκλησή του για συνεννόηση των κομμάτων επί των προβλημάτων της Παιδείας και επέμεινε στην ανάγκη άμεσων λύσεων.

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση υπογράμμισε: «Ακούστε μας. Κάντε μια διακομματική και βάλτε ένα 10 ετές σχέδιο. Λύστε τα προβλήματα τώρα. Οι φοιτητές έχουν δίκιο στις διεκδικήσεις τους».

Χθες, ο πρύτανης είχε δηλώσει: «Η νεολαία μας χάνεται. Πρέπει επιτέλους τα κόμματα να συμφωνήσουν σε κοινές δράσεις που θα βελτιώσουν την Παιδεία στη χώρα μας και θα εξαλείψουν τη συσσωρευμένη οργή και την αντίδραση».

Παράλληλα, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να περιφρουρήσουν τα μνημεία του Πανεπιστημίου σε κάθε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος. ( www.in.gr )

Σχόλιο Παραπολιτικής : Απέσυρε την παραίτηση του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια...

Συνέχισε λοιπόν την παράδοση των "παραιτήσεων" στην Ελλάδα...

Σας θυμίζουμε ότι έχουν ήδη παραιτηθεί οι κ.κ Παυλόπουλος και Χηνοφώτης...