Χατζηγάκη δωσ'τα όλα...

22.1.09

Για ακόμα μια φορά τα τελευταία χρόνια , βλέπουμε τρακτέρ στους εθνικούς δρόμους και τους αγρότες να διαμαρτύρονται και να ζητούν από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους...

Το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρήθηκε φέτος για πρώτη φορά καθώς όλοι θυμάστε ότι επί ΠΑΣΟΚ κάθε δυο εβδομάδες έκλειναν τα Τέμπη...

Αυτή τη φορά όλα έγιναν πολύ γρήγορα...

Μέσα σε 24 ώρες είχαν κλείσει τα βασικότερα σημεία των εθνικών οδών από δεκάδες τρακτέρ , χωρίς να έχουν προηγηθεί κάποιες άλλες δράσεις των αγροτών.

Η πανικόβλητη κυβέρνηση έσπευσε να τονίσει σε όλους τους τόνους ότι θα ικανοποιήσει κάθε αίτημα των αγροτών ώστε να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις !

Κανείς όμως δεν ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια ! Κανείς δεν θέλει μια κυβέρνηση όμηρο του κάθε συνδικάτου που εξεγείρεται.

Οι αγρότες και κυρίως οι αγροτοσυνδικαλιστές θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους .

Πρέπει να καταλάβουν ότι οι κρατικές και οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις δεν έχουν κύριο σκοπό την ενίσχυση του εισοδήματος τους αλλά την ενίσχυση της παραγωγής και της καλλιέργειας .

Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε να μάχονται για τα δικαιώματα των αγροτών συνδικαλιστές που έχουν στην ιδιοκτησία τους 15.000 στρέμματα και καμιά 10αρια Mercedes την ώρα που ο απλός αγρότης μάχεται για την επιβίωση του...

Το κράτος έχει εγκατάλειψη την αγροτική ανάπτυξη . Αυτό είναι αλήθεια .

Μην φτάνουμε όμως στα άκρα .

Η κυβέρνηση οφείλει να συνδράμει στην ενίσχυση της παραγωγής των γεωργικών προϊόντων δείχνοντας συνέπεια στην κατασκευή και τη συντήρηση των απαραίτητων υποδομών .

Η κυβέρνηση οφείλει να ελέγξει τα καρτέλ της αγοράς που αγοράζουν τα προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές από τους παραγωγούς και τα πωλούν πανάκριβα στους καταναλωτές.

Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τον μέσο αγρότη μέσω του ΟΓΑ και μέσω της χορήγησης αξιοπρεπών συντάξεων.

Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τις νέες μορφές καλλιέργειας , να στηρίξει τον νέο αγρότη ο οποίος θα συνδράμει στη βελτίωση της αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα.

Δεν οφείλει η κυβέρνηση να τινάξει τον κρατικό προϋπολογισμό στον αέρα ταυτίζοντας τα συμφέροντα των μεγαλογαιοκτημόνων με τα συμφέροντα του φτωχού αγρότη.

Η κυβέρνηση που καταδίκασε το λαϊκίστικο "Τσοβόλα δωσ'τα όλα" επιδίδεται τώρα σε ένα αντίστοιχο "Χατζηγάκη δωσ'τα όλα"...

Είναι η ίδια κυβέρνηση που μάχεται την οικονομική κρίση και μας επιβάλει λιτότητα...

Είναι μια θλιβερή κυβέρνηση.