Στη Βουλή διαβιβάζεται η «δικογραφία Παυλίδη»

20.3.09

news.kathimerini.gr

Κάθε άλλο παρά «άγονη» φαίνεται να είναι η ανάκριση για την υπόθεση των καταγγελιών του επιχειρηματία κ. Φ. Μανούση, ο οποίος υποστηρίζει ότι εκβιάστηκε από τον στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη, κ. Π. Ζαχαρίου με αντάλλαγμα τη δρομολόγηση των πλοίων της εταιρείας του SAOS Ferries στην άγονη γραμμή. Η χθεσινή επίσκεψη του 20ού τακτικού ανακριτή κ. Απόστολου Ζαβιτσάνου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργο Σανιδά, ερμηνεύεται από δικαστικούς κύκλους, ως «ενημερωτική των κινήσεων του ανακριτή», ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει καταλήξει στην απόφαση να διαβιβάσει μέσα στις προσεχείς ημέρες τη δικογραφία στη Βουλή, για να κρίνει τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού.

Σε περίπτωση που ο φάκελος καταλήξει στη Βουλή εγείρεται νέο ζήτημα για τη Νέα Δημοκρατία, που διαθέτει οριακή πλειοψηφία 151 βουλευτών, καθώς ο κ. Παυλίδης έχει σε όλους τους τόνους διαμηνύσει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Κατά πληροφορίες, ο κ. Σανιδάς υπέδειξε στον κ. Ζαβιτσάνο αν αποφασίσει να στείλει τελικώς τη δικογραφία, να διαβιβάσει μόνο το σκέλος που αφορά τον πρώην υπουργό Αιγαίου, κρατώντας την υπόλοιπη ώστε να συνεχίσει την έρευνα.

Στις επόμενες ημέρες ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος κ. Π. Ζαχαρίου, για τον οποίον ο κ. Μανούσης έχει ισχυριστεί ότι δρούσε ως «ενεργούμενο» του κ. Παυλίδη. Στη συνέχεια ο κ. Ζαβιτσάνος, ο οποίος μελετά τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να κρίνει εάν υπάρχουν ενδείξεις για τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, θα αποφασίσει για την τύχη της δικογραφίας.

Σχόλιο Παραπολιτικής : Πάμε προς νέα Εξεταστική Επιτροπή...

Κοινοποιήστε το στο Facebook