Τι δεν πήγε καλά με το αρτιμελές άλογο;

9.6.09


Γράφει η Τσούγδω...

Ένα ασφαλές συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από τις Ευρωεκλογές, είναι ότι τα περιβόητα μηνύματα μάλλον μεταδίδονται μέσω χαλασμένου τηλεφώνου. Η ερμηνεία τους από πολιτικούς και πολιτικά κόμματα είναι “με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”. Όλοι είναι κερδισμένοι και ικανοποιημένοι.
Τo μήνυμα που έστειλε η κάλπη στους ηττημένους είναι ηχηρό... Υπάρχει όμως και το βουβό μήνυμα των Ευρωεκλογών προς τον νικητή της διαδικασίας, που είναι το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, παρότι αναδείχθηκε πρώτο κόμμα έχοντας διαφορά από τη ΝΔ 4,5 μονάδων, συγκέντρωσε πολύ μικρό ποσοστό. Το γεγονός αυτό δε θα έπρεπε να χαροποιεί κανέναν και πολύ περισσότερο δε θα έπρεπε να ωθήσει τον Παπανδρέου να ζητήσει εκλογές.
Ίσα ίσα θα έπρεπε να προβληματίσει.

Η Νέα Δημοκρατία που έχει πνιγεί στα σκάνδαλα βρέθηκε μόλις 4,5 μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ.
Κανονικά ο Παπανδρέου με το καθαρό προφίλ που έχει, θα έπρεπε να κάνει περίπατο και το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ να είναι πολύ μεγαλύτερο, από το πενιχρό 36,6.

Είναι σα να τρέχουν δυο άλογα, εκ των οποίων το ένα είναι κουτσό και να τερματίζουν σχεδόν ταυτόχρονα. Με το κουτσό άλογο, ξέρεις τι δεν πήγε καλά, το θέμα είναι, γιατί το αρτιμελές άλογο, ενώ θα μπορούσε να έχει σαρώσει, κέρδισε στο τσακ.

Τι φταίει λοιπόν και το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να συγκεντρώσει υψηλό ποσοστό, προσελκύοντας τους ψηφοφόρους που φεύγουν από τη ΝΔ και τελικά πάνε προς τα μικρότερα κόμματα;

Ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ιδιαίτερα συμπαθής, δεν είναι λαμόγιο, προωθεί το μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης, έχει αποδείξει ότι δεν ανέχεται παραβατικές συμπεριφορές στο κόμμα και έχει διαγράψει ουκ ολίγα άτομα. Δε δίστασε να θέσει εκτός Κ.Ο. Τον Σημίτη, πράγμα που ελάχιστοι θα είχαν την τόλμη να κάνουν...
Το μόνο κακό που μπορεί να εντοπίσει κάποιος στον Παπανδρέου είναι ότι δεν είναι εύγλωττος και δεν καθηλώνει τα πλήθη με τις ομιλίες του.

Θα προσέθετα επίσης, ότι ενώ φέρεται έτοιμος να συγκρουστεί με τα συμφέροντα, δεν έχει το κουράγιο να τα κατονομάσει. Αυτό είναι μεγάλο φάουλ και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, για το αν είναι πραγματικά έτοιμος να συγκρουστεί, ή αν θα ακολουθήσει τακτική Μπαϊρακτάρη Γιατί όπως σωστά θα πει ο αναποφάσιστος, αυτά περί νταβατζήδων και συμφερόντων τα έχουμε ξανακούσει και που φτάσαμε;
Τα συμφέροντα κάθονται σταυροπόδι και ο Πρωθυπουργός κρέμεται από πάνω τους...


Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ πιστεύω ότι δεν εντοπίζεται τόσο στην ηγετική ομάδα, όσο στην πρώην ηγετική ομάδα και κυρίως στο περιβάλλον Βενιζέλου- Σημίτη, αυτό δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Άνθρωποι που έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα, που απολαμβάνουν της στήριξης όλων όσων καταγγέλλει ο Παπανδρέου, που δε χαίρουν ιδιαίτερης συμπάθειας, που έχουν πάρει αγκαλιά το βάζο με το μέλι και ετοιμάζονται να βουτήξουν τις δαχτυλάρες τους μέσα, φροντίζουν συνεχώς να υπενθυμίζουν την παρουσία τους και να κάνουν σιβυλλικές δηλώσεις που προβληματίζουν.
Δυστυχώς τα συγκεκριμένα άτομα που δεν είναι 1 δεν είναι 2, όχι μόνο δεν έχουν φύγει από το κάδρο, αλλά οι μοσχαροκεφαλές τους είναι μόνιμο θέαμα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Οι συναινέσεις που επιδιώκει μέσα στο ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου και οι γέφυρες που ρίχνει στο παρελθόν, μπορεί να έχουν περιορίσει τα εσωκομματικά προβλήματα, αλλά έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια.
Οι συνεχείς αναφορές στο έργο του Σημίτη, προκαλούν. Ο Σημίτης όντως έχει αφήσει μεγάλο έργο, συγκρινόμενο δε με το έργο της ΝΔ είναι τεράστιο, αλλά και μόνο η αναφορά στην περίοδο Σημίτη αρκεί για να ξυπνήσει άσχημες μνήμες..

Αρέσκεται να λέει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ότι το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Συμφωνούμε.

Η περίοδος χάριτος για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πέρασε, τελείωσε. Και αυτό δε το λέμε εμείς φρόντισε να το πει με τον δικό του τρόπο ο Βενιζέλος εχθές....

Ο Παπανδρέου, είναι πραγματικά ο μόνος άνθρωπος μέσα στο ΠΑΣΟΚ που μπορεί να ηγηθεί του Κινήματος. Ένα πράγμα περιμένουμε, να τα αλλάξει επιτέλους όλα και ας ματώσει το ΠΑΣΟΚ.
Κάθαρση Κάθαρση Κάθαρση.

Αυτό θέλει ο κόσμος, αυτό περιμένει να δει!
Ίσως τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία το σύνθημα “Γιώργο άλλαξέ τα όλα” να γίνει επιτέλους πράξη.

Γιατί αλλιώς το ποτάμι θα τα παρασύρει όλα στο πέρασμά του και μετά δεν έχει γυρισμό.