Η ώρα της ευθύνης

9.6.09

Ένα από τα βασικά θέματα που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική ατζέντα των Ευρωεκλογών σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν το ζήτημα των λαθρομεταναστών που φτάνουν κατά χιλιάδες και στην Ελλάδα.

Η χώρα μας βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Ευρώπης με αποτέλεσμα να αποτελεί - διαχρονικά - το "πέρασμα" εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων προς τη σύγχρονη "Γη της Επαγγελίας" , δηλαδή την Ε.Ε.

Τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας ασχολήθηκαν κυρίως με τα σκάνδαλα και τα αδιέξοδα των πολιτικών τους ενώ τα δυο κόμματα της Αριστεράς επέλεξαν τον "εμφύλιο" πόλεμο.

Το μόνο κόμμα που "σήκωσε" ψηλά το θέμα της μετανάστευσης ήταν ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ο οποίος επένδυσε στην ανασφάλεια των πολιτών και στα ξενοφοβικά σύνδρομα των στελεχών και ψηφοφόρων του.

Δεν ήταν όμως το μόνο κόμμα που κέρδισε από μια τέτοια συζήτηση .

Στις κάλπες του Αγ.Παντελεήμονα , δηλαδή σε μια περιοχή της Αθήνα που διαμένουν μερικές χιλιάδες μετανάστες και τείνει να εξελιχθεί σε γκέτο , η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε το 2,09% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων !

Το ποσοστό μπορεί να μην είναι τεράστιο αλλά είναι 4,5 φορές μεγαλύτερο από το πανελλαδικό ποσοστό της συγκεκριμένης "πολιτικής" παρατάξεις.

Η λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα δεν βρίσκεται ούτε στα άκρα της Δεξιάς ούτε στα άκρα της Αριστεράς.

Η λύση βρίσκεται κάπου στη μέση . Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πετάξουμε τους μετανάστες στη θάλασσα . Δεν μπορούμε όμως και να τους προσφέρουμε μαζικά την ελληνική υπηκοότητα .

Μέτρον άριστον που έλεγαν και οι Αρχαίοι...

Όταν τελειώσουν τα δυο μεγάλα κόμματα με την Siemens , μπορεί και να συζητήσουν σοβαρά για τα κρίσιμα ζητήματα...

Μέχρι τότε , ο κόσμος θα στρέφεται σε ακραίες λύσεις , σε ακραίες θέσεις και σε ακραίες πρακτικές.

Παραπολιτικός


Κοινοποιήστε το στο Facebook