Δεν απάντησε

17.1.09


Γράφαμε χθες για τα σαθρά επιχειρήματα που προέβαλε ο πρωθυπουργός με σκοπό να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με την περίπτωση του λιμανιού του Αστακού...δείτε εδώ...

Σήμερα θα σταθούμε σε ένα άλλο σημείο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή...

Σας παραθέτουμε μια από τις ερωτήσεις που έθεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον Κώστα Καραμανλή :

Είστε σε θέση να γνωρίζετε εάν υπήρξαν πτήσεις από τη Σούδα προς την επικίνδυνη ζώνη; Θέλω κατηγορηματική απάντηση. Ή έγιναν ή δεν έγιναν ή δεν γνωρίζετε, γιατί την άλλη φορά, όταν ήμουν Ευρωβουλευτής και ανέφερα ότι χρησιμοποιήθηκε η Σούδα ως σημείο μεταφοράς αιχμαλώτων, είχα εισπράξει ένα κατηγορηματικό όχι από την Κυβέρνησή σας, αναγκάστηκα να το πάω σε εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βρέθηκαν αποτελέσματα ότι είχαν χρησιμοποιηθεί αεροδρόμια της Ευρώπης, όπως και της Σούδας. Αυτό είναι ένα θέμα όπου πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει γιατί βλέπω μία διάθεση Πόντιου Πιλάτου ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο μέρη, τον κατακτητή και τον κατακτούμενο, τον θύτη και το θύμα.
Να τι απάντησε ο πρωθυπουργός :

Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι όπως πριν από λίγο είπα κανένα ελληνικό λιμάνι, ούτε κανένα ελληνικό αεροδρόμιο έχει χρησιμοποιηθεί στην συνεχιζόμενη κρίση που αφορά στη Μέση Ανατολή.

Πολλοί θα θεωρήσουν ότι ο πρωθυπουργός απάντησε στην ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Κάνουν λάθος . Η διατύπωση του Καραμανλή είναι ιδιαίτερα σαφής για να αποφύγει νέες αντιδράσεις .

Το αεροδρόμιο και το λιμάνι της αμερικανικής βάσης στη Σούδα δεν εντάσσονται στα ελληνικά αεροδρόμια και λιμάνια αντίστοιχα....

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει στο αν χρησιμοποιήθηκε ή όχι η Σούδα .

Πιθανότατα και να χρησιμοποιήθηκε .

Για να είμαστε δίκαιοι , οι Αμερικανοί έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη βάση από τη στιγμή που τους την έχουμε παραχωρήσει .

Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να τους το αρνηθεί . Αλλά δεν δείχνει την διάθεση να αρνηθεί και αυτά που μπορεί...